Megéri a felárat egy biztonsági ajtó?

Az egyik barátomnak van egy klassz módszere, ha el kell dönteni egy kérdést. Listát ír, amiben felsorolja a pro és kontra érveket. Nem új módszer, nem is különleges, de azt mondja, neki bevált. Így rúgta fel döcögő kapcsolatát, így nem vett új lakást, és így szerelte fel a régi lakását egy új biztonsági ajtóval.

"A három közül az első és a harmadik az, amivel kapcsolatban nincs kételyem, hogy jó döntést hoztam. A lakás… hát ezt nem tudom. Szeretek itt lakni, de ez egy panel, néha zajos, felszivárog a cigifüst a fürdőszobába és a többi, tudod… De jó a beosztása, jó helyen is van, közel a bolt, a metró, egy pláza. Nagyon felment az ára annak a kis háznak, amit kinéztem a lakásom helyett. Nem vagyok biztos abban, hogy megér annyit. Mióta megvan az új biztonsági ajtóm, amúgy is sokkal jobban érzem magam itt. Lehet, hogy el se költözöm, amíg ki nem növöm." – tartott egy gyors összegzést mosolyogva a barátom.

Fedje jótékony homály, milyen érvek szóltak a párja mellett és ellen. :) Nem akarunk a zsebében sem turkálni, ezért nem megyünk bele abba sem, miért nem vette meg végül a másik lakást. De mi van az ajtóval, azzal, amitől olyan jól érzi magát újabban? Vajon mi szerepelt a barátom listáján? Hogyan jutott arra a döntésre, hogy megveszi? Íme:

Miért vegyek biztonsági ajtót?

1. Biztonság. Az ajtónak hatósági (MABISZ és EU) minősítése van, ezeket nem adják akármire. Ebbe a biztonsági ajtóban valóban acél szerkezet van beépítve. A műhelyben azt mondták, 15+1 acéltüske 7 cm mélyen megy be a tokba. Ez jó, nem akarom elveszíteni a vagyontárgyaimat, amikor nem vagyok itthon. A biztosító előbb-utóbb biztos fizetne, de kérdés mennyit, és különben is, az anyámtól kapott nyakláncot és fülbevalót nem kapnám vissza. Ez a bejárati ajtó feszítés- és kiemelés biztos, a főzár fúrás ellen is véd.

2. Jobb szigetelés. Ez vonatkozik a hangra, a szagra, sőt a hőre is. A lépcsőházban péntek esténként nagy a hangzavar, amikor a szomszéd tinédzser gyerekei buliba mennek és hajnalban hazajönnek. Beszéltünk már velük, nem használt, talán majd az ajtó segít. A káposztának nem bírom a szagát sem, pedig a másik szomszéd gyakran főz. Ha pedig az új bejárati ajtóm a hőszigetelésben is jó, alacsonyabb lesz a fűtésszámlám. Egyedi mérőm van, nem mindegy. Talán még a kánikulát is könnyebb lesz elviselni nyáron.

3. Praktikus. Beépített csengője, halszemoptikás kitekintője van, így végre rendesen fogom látni, ki áll az ajtó előtt. És az a LED-es kilincsgarnitúra… nekem tetszik. Télen, amikor kiégett a lámpa a lépcsőházban, két hét kellett ahhoz, hogy kicseréljék, időnként jól jön ez a kis luxus.

4. Szép. A régi bejárati ajtóm kopottas volt, itt-ott már mállott róla a festék. Látszott rajta, hogy akkor került ide, amikor a házat építették, ami nem tegnap volt. A műhelyben nagyon sokféle ajtót láttam, volt egy olyan is, ami illik a lakásom stílusához. Végre kerek lehet az egész, nem nézne ki másképpen az ajtó.

Miért ne vegyek biztonsági ajtót?

1. Drága. Ennyi pénzből elmehetnék arra a görög útra, amit már tavaly kinéztem magamnak. Jó lenne… Oké, de mi van, ha nem cserélem ki az ajtómat, elmegyek nyaralni, és közben kirabolnak? Melyik lenne a drágább végül?

2. Nagy felfordulással jár a beépítése. Valójában nem. Egyetlen nap alatt le lehet bonyolítani a beépítést, és a korábbi vásárlók a fórumokon azt mondják, a munkások még fel is takarítanak maguk után. A HiSecDoors.hu csapata több tízezer ajtót épített már be, nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek végzik a nyílászárók beépítését.

3. Sokat kell várni az ajtóra. Lehet, hogy fél évig gondolkozom, hogy beszereltessem-e a biztonsági ajtót, de ha végre rászánom magam, akkor azonnal kell. Szerencsére ezzel sem lesz probléma, hiszen a legtöbb ajtó raktáron van, és azonnal elérhető.

4. Mi van, ha kiderül, hogy valami probléma van az ajtóval? Emiatt sem kell aggódnom, mert az ajtókra akár ötéves, teljes körű garanciát biztosítanak.

A barátomnak a lista segített a döntésében, hogy megvegye a biztonsági ajtót, amit a mai napig nem bánt meg. Ön hogyan dönt? Ír egy listát?

Tervezzen magának biztonsági ajtót 3 perc alatt! Tervezze meg ajtaját!

Próbálja ki ajtótervezőnket, és találja meg az Ön és otthona igényéhez leginkább passzoló biztonsági ajtót!

Tervezze meg ajtaját!

Ajtót vásárol? Tudja, mire figyeljen? Legyen képben, töltse le tájékoztató füzetünket!

Letöltöm

Töltse le ingyenesen a 7 kérdés, ami biztosan felmerül ajtócsere előtt eKönyvet